Muualta Lapista

Ivalon koululla toinenkin uhkaus, tilanne ohi ja osa poliiseista on jo poistunut paikalta

Poliisin kalusto paikalla. Ulkopuolisilta on pääsy suljettu Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteen parkkipaikalle.

Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteessa on meneillään turvallisuustarkastus. Kaarteeseen kohdistui koulu-uhkaus eilen noin klo 18 aikaan. Juuri tulleen tiedon mukaan tilanne puretaan. Osa poliiseista on jo poistunut paikalta.

Poliisi tiedotti vanhemmille Wilman kautta: ”Koulu sai aamulla työpäivän alettua tietoon uuden uhkauksen jonka johdosta poliisi suoritti tarvittavat toimenpiteet. Tilanne on rauhallinen ja asiaa selvitellään edelleen. Tämmöisissä koulu-uhkatapauksissa on yleistä, että yksi uhka poikii lisää uhkauksia jotka poliisin pitää selvittää perinpohjin, vaikka ne olisivat mitä ilmeisimmin vailla todellista vaaraa. Kaikki vaikuttaa nyt asialliselta koulun suhteen.”

Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarre vietti avajaisjuhliaan reilu kuukausi sitten. Kuva: Jaakko Peltomaa

– Olin viemässä äsken lastani kouluun, mutta poliisi esti pääsyn parkkipaikalle. En tiedä mitä koulussa tapahtuu, mutta todella pahalta tuntuu jos ei tiistain tapahtumista ole otettu opiksi. Koulu-uhkausten tekijät pitäisi yleisesti ottaen ottaa määrätietoiseen yhteiskunnan kontrolliin ja järjestää heille psykiatrista hoitoa, pelkät puhuttelut eivät taida auttaa, sanoo Valtaharjuntien laidalle autonsa hetkeksi pysäyttänyt oppilaan vanhempi, Rauli Kukkamaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilanne koulukeskuksen alueella on rauhallinen, virkavalta on paikalla, ja koulun parkkialueelle tulevat väylät on tukittu ajoneuvoilla.

Pohjois-Lapin Ruoka Oy:n ruokakuljetukset koulukeskuksen valmistuskeittiöstä kunnan alueen toimipisteisiin ovat keskeytyksessä. Tämän vuoksi mm. moni vanhus joutuu odottamaan ruokaansa.

Vanhemmille lähetettiin Wilma-viesti, jossa kerrotaan että poliisi on tarkastanut yleiset tilat ja mitään poikkeavaa ei ole havaittu. Koulun aikuiset olivat luokissa oppilaiden kanssa ja luokissa oli kaikki hyvin. Ulko-ovet olivat lukossa.

Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarre on iso rakennus ja sen tarkistamiseen menee aikaa. Tilanne koulussa on rauhallinen, mutta kärsivällisyyttä vaaditaan kaikilta. Myös poliisi tarvitsee työrauhan, poliisista kerrottiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Poliisi sai myös tämän viikon tiistaina ennen kello kahta iltapäivällä tiedon sosiaalisen median kanava Jodelissa esitetystä uhkauksesta, joka kohdistui Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteeseen. Poliisi eristi koulun ja varmisti oppilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden. Koulukeskuksella ei havaittu mitään normaalista poikkeavaa. Ivalon koulu-uhkauksesta epäillään kahta koulun oppilasta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä