Muualta Lapista

Lisää luettavaa tilaajille – koko Lapin jännimmät jutut löydät nyt Luoteis-Lapista!

Luoteis-Lappi julkaisee nettisivuillaan tästä viikosta alkaen myös muiden Hilla Groupin Lapin lehtien parhaita ja kiinnostavimpia juttuja. Jutut löydät Muualta Lapista -osion alta.

Lappilaisia ihmisiä, tarinoita ja uutisaiheita kokoavat Muualta Lapista -jutut eivät korvaa paikallista kolarilaista ja muoniolaista asiaa, vaan valikoidut jutut tulevat tilaajillemme heidän lähellään Kolarissa ja Muoniossa tehtyjen lisäksi.

Ketkä juttuja tekevät?

Muualta Lapista -juttujen takana ovat Luoteis-Lapin sisarlehtien toimittajat Enontekiön, Ivalon, Sodankylän, Kittilän, Ylitornion, Kemijärven ja Tornion toimituksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Enontekiön Sanomat ja Kittilälehti ovat Luoteis-Lapin lukijoille jo tuttuja joukkuekavereita, ja niiden juttuja on ollut vuosien varrella Luoteis-Lapissa ennenkin. Kittilälehteä luotsaa muoniolaislähtöinen päätoimittaja Miika Sirkiä ja toimituksen täydentää Kolarissa kasvanut toimittaja Mari Palomaa. Kittilässä juttuja tekee myös LeviNYT-matkailulehden päätoimittaja Janne Pussila. Enontekiön Sanomia puolestaan tekee pitkän linjan päätoimittaja Katja Keskitalo.

Kittilälehden Miika Sirkiä viihtyy luonnossa kameran kanssa, ja hänen luontojuttuihinsa Luoteis-Lapin lukijat ovat voineet törmätä aiemminkiin. Kuva: Mari Palomaa
Mari Palomaakin on Luoteis-Lapin lukijoille jo tuttu nimi. Kuva: Mari Palomaa
Janne Pussila tutkii Leviä ja sen ympäristöä kameran kanssa ja usein pyörän selästä.

Kolarin etelänaapurin Pellon ja Ylitornion paikallislehti on uudistunut Meän Tornionlaakso. Lehden päätoimittaja on Vuokko Lahti, ja siihen tekevät juttuja myös kolarilainen Eija Koivumaa ja Johanna Lipponen.

Keski-Pohjanmaalta Lappiin muuttanut Vuokko Lahti on vetänyt Meän Tornionlaaksoa reilun vuoden. Kuva: Eija Koivumaa
Johanna Lipponen voi tulla vastaan etenkin Pellossa ja Ylitorniolla.

Ylä-Lapissa Inarissa ja Utsjoella ilmestyy juureva Inarilainen. Suomen suurimman kunnan historiaa ja tätä päivää pitkään taltioinut päätoimittaja Jaakko Peltomaa johtaa kahden miehen toimitusta, jonka toinen puolikas on toimittaja Ville Vaarala. Inarissa ilmestyvää Saariselän Sanomia tekevät Eetu Kupulisoja ja Anssi Tapio.

Inarilaista pitkään luotsannut Jaakko Peltomaa tuntee Ylä-Lapin asiat perinpohjaisesti.
Inarilaisen toimittaja Ville Vaarala hallitsee erityisen hyvin videot ja eräreportaasit.

Inarin eteläpuolella olevan sodankyläläisen Sompio-lehden tekevät kaivoskunnan perinpohjaisesti tuntevat päätoimittaja Elina Melamies ja toimittaja Tarja Karjalainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sompion Elina Melamies hoiti viime kesänä poronvasaa. Kuva: Elina Melamies

Neljän kunnan alueella operoivaa Koti-Lappi-lehteä vetää päätoimittaja Esa Keskinen, joka sallalaisen toimittaja Terttu Pohtilan kanssa tekee lehteänsä Kemijärven, Pelkosenniemen, Sallan ja Savukosken asukkaille.

Koti-Lapin Esa Keskinen (oikealla) heittäytyy tarvittaessa vaikka kiipeilemään juttua varten. Kuva: Esa Keskinen
Terttu Pohtilan kotitoimistolla on kaverina usein Kisu.

Monen kunnan alueella toimii myös Kotikulmilta-kaupunkilehti, joka käsittelee Tornion, Kemin, Keminmaan, Simon ja Tervolan asioita piipahtaen usein myös Haaparannan puolella. Kotikulmilta-lehden päätoimittaja on Karoliina Marttala ja toimittaja Heidi Keskimaunu.

Karoliina Marttala päätoimittaa Kotikulmilta-lehteä Meri-Lapissa.
Heidi Keskimaunu on puolet Kotikulmilta-lehden tehokaksikosta. Kuva: Karoliina Marttala

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä