Tapahtumajutut

Lukijalta: Viidennessä Jerisjärven Siika -pilkkitapahtumassa saatiin kaksi kalaa

Jerisjärvellä pilkittiin lauantaina. Kisaan osallistuneita palveli vesikelkkakioski. Kuva: Thomas Achermann

Rauhalan kyläyhdistys järjesti viime viikonloppuna viidennen kerran Jerisjärven Siika -pilkkitapahtuman. Tapahtuman järjestelyyn osallistui iso joukko talkoolaisia. Keli oli melko pureva, mutta onneksi pääosin aurinkoinen, ja pikkupakkanen helpotti jäällä kulkemista.

Pilkkikilpailun kaloina olivat siika ja muikku, joilla on kaksinkertainen kerroin, sekä ahven, hauki ja kiiski. Tällä kertaa kävi niin hassusti, että saaliiksi saatiin vain kaksi kalaa. Palkinnot jaettiin siis enimmäkseen arpomalla. Lasten sarjassa oli 13 osallistujaa, ja kaikki palkittiin.

Yleisessä sarjassa saatiin kaksi ahventa, niistä isompi, 46-grammainen, nappasi Venla Aholan pilkkiin, ja hän sai kotiinviemiseksi Muonioon ykköspalkinnon eli taulu-tv:n. Toiseksi tuli niin ikään muoniolainen Jani Rauhala 24 gramman ahvenella, ja hän sai kakkospalkintona kaasugrillin. Kaiken kaikkiaan yleisen sarjan osallistumismaksun maksaneita oli 106.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtumaväkeä palveli kyläyhdistyksen grilli-kahvio, jossa oli muun muassa runsas kattaus kyläläisten leipomia makeita herkkuja, itsetehtyä simaa sekä suolaisen nälkään puheenjohtaja Ahtin grillin makkaroita ja pyttipannua. Pilkkijöitä palveli jäällä liikkuva vesikelkkakioski. Tapahtuman oheisohjelmana olleessa tikkakisassa oli 14 osallistujaa ja suopungin heitossa 15 osallistujaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä