Paikallisuutiset

Lumivyöryn alle Pallaksella jäänyt lapsi löytyi kuolleena

Pyhäkuru Pallaksella. Arkistokuva. Kuva: Miika Sirkia

Pallaksella lumivyöryn alle jäänyt lapsi löytyi kuolleena torstaina kello 11.30. Hänet löydettiin äidin löytöpaikan läheisyydestä Pyhäkurusta.

Äiti löytyi vyöryn alta kuolleena jo tiistaina illalla. Äiti ja lapsi olivat olleet hiihtovaelluksella.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä ja kertoo, että tutkinnan yksityiskohdat ovat salassa pidettäviä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hätäpuhelun jälkeiseen tapahtumankulkuun tuskin saadaan täysin tarkkaa selvyyttä, mutta erittäin heikot sääolosuhteet yhdistettynä lumivyöryyn näyttävät aiheuttaneen tämän surullisen ja Suomessa poikkeuksellisen onnettomuuden. Haluan kiittää kaikkia etsintäoperaatioon osallistuneita, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki sanoo.

Poliisi on edelleen paikalla etsintäpaikalla Pyhäkurussa ja pyytää ulkopuolisia välttämään aluetta.

Poliisi pyysi jo aamulla välttämään liikkumista etsintäalueen lähistöllä Pyhäkurussa ja kurun yläpuolella liikkumista turvallisuussyistä. Alueella on edelleen lumivyöryvaara, ja liikkumalla siellä voi asettaa vakavaan vaaraan paitsi itsensä, myös viranomaiset, jotka työskentelevät kurun alueella, poliisi muistuttaa.

– Alueella on lumivyöry, jonka valuma-alue on hyvin laaja. Lunta etsintäpaikalla on paljon, ja lumi on pakkautunut erittäin tiukasti. Lumen pakkautuminen ja alueen laajuus hidastuttavat etsintätoimia. Lisäksi sääolosuhteet ovat edelleen vaikeat, kertoi rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sää Pallaksen Pyhäkurun alueella on poliisin mukaan samanlainen kuin tiistaina ja keskiviikkona, ja se on etsinnälle haastava. Pakkasta on yli 20 astetta ja tuuli on kova. Poliisi kertoi tiedottavansa asiasta seuraavan kerran iltapäivällä kello 16.

Etsintöjä tekivät poliisi, pelastuslaitos, Rajavartiosto, Vapepa ja pelastushelikopteri.

Etsintöjä jatkettiin torstaina päivän valjettua, kertoi Vapepan Muonion paikallistoimikunnan puheenjohtaja Veli-Pekka Kurki aamulla.

Vapepa järjestää torstain etsintään ruokahuoltoa. Siltä on tulossa etsintöihin myös koiria, Kurki kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Etsinnät Pallaksella jatkuvat haastavissa olosuhteissa. Arkistokuva. Kuva: Miika Sirkia

Keskiviikon etsintöihin osallistui useita poliisipartioita Lapin poliisilaitokselta, Lapin pelastuslaitos, Rajavartiolaitos, Vapepa ja pelastushelikopteri.

Etsinnät keskeytettiin keskiviikkoiltana, sillä etsijät työskentelivät haastavissa olosuhteissa alueella useiden tuntien ajan. Sääolosuhteet ovat vaaralliset, ja poliisi toimi tilanteessa työturvallisuus edellä. Poliisi takaa etsijöille mahdollisuuden lepoon ja itsensä huoltamiseen.

– Etsinnät jatkuvat huomenna, ja niitä jatketaan siihen saakka kunnes lapsi löytyy, Huhtamäki sanoi tiedotteessa keskiviikkoiltana.

Tiistaina kadonneet äiti ja lapsi olivat omatoimisella vaelluksella kahdestaan. Äiti löydettiin kuolleena lumivyöryn alta tiistai-iltana noin kello 22.

Päivitetty 4.1. kello 9.54. Lisätty Veli-Pekka Kurjen haastattelu.

Päivitetty kello 10.13. Lisätty poliisin antama torstai-aamun tieto.

Päivitetty kello 13.13. Kerrottu lapsen löytyneen kuolleena.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä