Voisitko säästää lainoissa? Kannattaa selvittää oma tilanne säännöllisesti

Oletko milloin viimeksi selvittänyt, onko nykyiset lainasi mahdollisimman edulliset? Onko mahdollista saada jostain toisesta rahalaitoksesta lainaa edullisemmin kuin mistä nyt luottosi ovat?

Kilpailuta lainat säännöllisesti, sillä täten et ainakaan maksa liikaa lainoista ja kaikista lainoihin liittyvistä kuluista.

Esimerkiksi eri rahalaitosten perimät lainojen marginaalit vaihtelevat paljon. Marginaalithan ovat tavallaan se siivu lainoista, millä pankit tai muut rahalaitokset rahoittavat omaa toimintaansa.

Edullisimmillaan marginaalit ovat vakituisen asunnon asuntoluotoissa, joissa marginaali ovat selvästi alle yhdenkin. Kulutusluotoissa taasen marginaali voi olla vaihdella suuresti.

Esimerkiksi rahoituslaitosten vaihtuvan kilpailutilanteen takia luotottajat voivat vaihtaa marginaaleja. Täten kannattaa aika-ajoin selvittää, mikä tilanne milläkin luotottajalla on.

Joskus voi tulla myös tilanne, että tarvitsee lainaa ilman vakuuksia . Tällöin voit myös hakea vaihtoehtoja lainan saamiselle Summarumin palvelusta. Tällöin voit nettisivun palvelussa valita ensin lainasumman sekä laina-ajan, minkä aikana voit maksaa lainan takaisin. Tämän jälkeen saat alustavat arviot siitä, millaisella kuukausierällä lainoitus onnistuu.

Käytännössä luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1000 – 60000 euron välillä ja laina-ajat vuoden ja 15 vuoden välillä.

Lainamahdollisuuksien kartoitus ja selvitys eivät maksa sinulle mitään, eivätkä ne sido sinua mihinkään. Palvelu esittää sinulla edullisimmat mahdollisimmat lainavaihtoehdot ilman piilokuluja.