Ilmapohjainen vai kovapohjainen kumivene – kumpi valita?

Oletko etsimässä uutta kumivenettä? Jos olet, niin sinulla on varmasti herännyt kysymys siitä, hankitko pehmeämpipohjaisen eli ilmapohjaisen vai kovapohjaisen kumiveneen.

Valitettavasti tähän kysymykseen ei voi vastata vain parilla sanalla, ja siksi olemme koonneet muutamia suosituksia ja kysymyksiä, jotka auttavat sinua tekemään parhaan ostopäätöksen. Kumpi kumivene sitten valita, ilmapohjainen vai kovapohjainen?

Kovapohjainen kumivene vs. ilmapohjainen kumivene

Kumivene tai moottorivene antaa niin paljon upeita mahdollisuuksia – voit mennä kalaan tai muuten vain huviajelulle jollekin järvelle. Viimeksi mainittu on erityisen hyvä kaikkina niinä lämpiminä kesäpäivinä, kun etsit hiukan viilennystä. Se, hankkiako kovapohjainen kumivene vai ilmapohjainen kumivene, tulee päättää lähinnä veneen käyttötarkoituksen ja omien toiveiden perusteella. Molemmilla tuotteilla on omat etunsa ja puutteensa, katsomme lähemmin, mitä ne ovat.

Miksi valita kovapohjainen kumivene?

Kuten nimikin sanoo, kovapohjaisen kumiveneen pohja on tukeva. Sen suurena etuna on se, että kovapohjainen kumivene on vakaampi, jonka vuoksi vedessä kulku on sillä sujuvampaa ja rauhallisempaa. Sillä voi lisäksi paremmin seistä tai tarvittaessa liikkuakin, esimerkiksi silloin, kun haluat vaihtaa paikkaa jonkun muun kanssa. Ilmapohjainen vene ei ole pehmeän pohjansa vuoksi niin vakaa.

Miksi valita ilmapohjainen kumivene?

Kovapohjainen kumivene on paljon raskaampi kuin esimerkiksi ilmapohjainen kumivene. Mikäli haluat kantaa venettä paljon mukanasi, ja aina sitä ei voi kaikkialle kuljettaa vain autolla, on kevyempi tuote paljon parempi valinta. Kovapohjaista kumivenettä ei myöskään voi pakata niin pieneksi kuin ilmapohjaisen kumiveneen.

Siten valintaa tehtäessä tulee harkita, mikä sinulle on tärkeämpää, kompaktius ja keveys vai vakaus ja sujuvuus.

Kovapohjainen kumivene upeisiin hetkiin

Veneet ovat hyviä ja pieniä vesikulkuneuvoja, joita voi käyttää sekä kalastukseen että muuten vain veden riemuista nauttimiseen. Ota soutuvene ja vie rakkaasi järvelle auringonlaskusta nauttimaan. Tai kutsu ystävät kokoon, ota kovapohjainen kumivene ja menkää kalastamaan. Pyytäkää tuoretta kalaa ja valmistakaa siitä illalla grillillä maistuvia ruokia.

Samantekevää onko sinulla kovapohjainen kumivene vai jokin muu vesikulkuneuvo, muista, että sitä tulee käyttää varoen ja turvallisuus pitää varmistaa. Hanki siksi pelastusliivit ja pukekaa ne päällenne, kun menette merelle tai järvelle. Älä koskaan mene merelle alkoholia nauttineena ja varmista jokaisessa tilanteessa oma ja kumppaniesi turvallisuus. Erilaisia moottoriveneitä ja ilmatäytteisiä veneitä löydät Hobby Hallista. Ole jo ajoissa valmiina kesään!