Kulutusluotto voi olla yllättävän edullinen - yksilöllinen lainatarjous nopeasti netistä

Kulutusluotot ovat kulutukseen tarkoitettuja lainoja, joita pystyy hakemaan helposti netin kautta. Niillä on monia käyttökohteita, ja lainan avulla voidaan esimerkiksi toteuttaa matkahaaveita, rahoittaa hankintoja tai remontoida kotia viihtyisämmäksi.

Vakuudettoman lainan hakeminen ei enää edellytä tapaamista pankin konttorissa, vaan lainahakemus täytetään netissä. Lainatarjouksen saa hetkessä, joten hankintoja voi tehdä myös nopealla aikataululla. Tarjouksesta löytyvä korkoprosentti voi olla yllättävän edullinen, eivätkä kulutusluottojen korot enää nouse entisaikojen valtaviin lukemiin.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotot ovat arjen hankintoihin sekä muuhun kulutukseen tarkoitettuja lainoja. Useimmiten kyseessä on vakuudeton laina, jonka hakeminen on huomattavasti vakuudellista lainaa nopeampaa.

Lainan myöntämiseen vaikuttaa erityisesti hakijasta tehty riskikartoitus, jossa arvioidaan kykyä maksaa laina takaisin. Mikäli tämän perusteella on hyvät edellytykset maksaa laina takaisin, kulutusluoton voi saada nopeasti netistä, jonka jälkeen pääsee tekemään hankintoja jopa saman päivän aikana.

Kulutusluottoa hakiessa ei pääsääntöisesti tarvitse tehdä laajempaa selvitystä lainan käyttökohteesta. Mikäli laina myönnetään, voi sen käyttää haluamallaan tavalla hankintoihin tai muuhun kulutukseen. Tämän jälkeen laina maksetaan osissa takaisin sovitussa ajassa.

Lainan takaisinmaksu sovitaan yhdessä lainanmyöntäjän kanssa. Pidempi laina-aika mahdollistaa edullisemman lyhennyserän, jolloin arjessa on enemmän joustoa. Lainan takaisinmaksun aikana voi olla mahdollista hyödyntää myös maksuvapaita kuukausia, jolloin maksetaan pelkät korot ja kulut.

Kulutusluotolla monia käyttökohteita

Kulutusluottojen määrät vaihtelevat, ja lainaa voi hakea sekä pienempiin että suurempiin tarpeisiin. Lainasummat alkavat sadasta eurosta, jonka avulla voi maksaa yllättävän laskun, ostaa liput suosikkiartistin keikalle tai tehdä muita pienempiä hankintoja.

Muutaman tuhannen euron kulutusluoton avulla voi lähteä tekemään hankintoja kotiin tai lisätä omaa asumismukavuutta tekemällä kotiin pintaremonttia. Kulutusluotto voidaan myös käyttää uusien huonekalujen tai elektroniikkalaitteiden hankintaan.

Myös matkustaminen on suosittu käyttökohde kulutusluotolle. Lainan avulla voidaan esimerkiksi tarttua edulliseen äkkilähtöön tai suunnata talven pimeydestä kaukomatkalle aurinkoon. Matkaa suunnitellessa kannattaa budjettia varata myös aktiviteetteihin, ravintoloissa syömiseen ja tuliaisostoksiin. Näin lomasta pääsee nauttimaan ilman, että täytyy miettiä jatkuvasti matkakassan riittävyyttä.

Isomman lainasumman avulla voi toteuttaa jo hintavampia hankintoja. Se mahdollistaa auton hankkimisen autoliikkeen lisäksi yksityishenkilöltä tai ulkomailta. Lainan avulla auton voi hankkia jopa ilman käsirahaa, jos se on tärkeää saada käyttöön heti.

Kulutusluotto sopii myös hieman isomman remontin rahoitusratkaisuksi. Näin voidaan päivittää keittiö tai teettää remontti kylpyhuoneeseen. Isommat remontit edellyttävät yleensä jo ammattilaisia, joten budjettiin kannattaa varata rahaa materiaalien lisäksi työvoiman palkkaamiseen.

Lainatarjouksen saa nopeasti

Kulutusluoton voi saada käyttöön nopeasti silloin, kun lainaa tarvitaan kiireellisemmällä aikataululla. Hakemus täytetään netissä, eikä sen yhteydessä tarvitse varata aikaa lainaneuvotteluihin.

Päätöksen lainan myöntämisestä ja mahdollisen lainatarjouksen saa yleensä vain minuutissa hakemuksen lähettämisen jälkeen. Mikäli tarjous on omalle taloudelle sopiva, voi sen hyväksyä omia pankkitunnuksia käyttäen. Tämän jälkeen lainasumma voidaan siirtää heti lainanottajan tilille.

Näin kulutusluotto voi auttaa äkillisessä tilanteessa tai mahdollistaa hankintojen tekemisen heti. Kulut pääsee maksamaan osissa tämän jälkeen, kun lainasumma maksetaan sovitun aikataulun mukaisesti pois.

Vakuudellisen lainan hakeminen edellyttää säännöllisien tulojen lisäksi sitä, että hakija on täysi-ikäinen ja omaa vakituisen osoitteen Suomessa. Lainan maksaminen tilille saattaa edellyttää myös tiliä kotimaisessa pankissa.

Ennen lainan hakemista kannattaa laskea, mikä on itselle sopiva kuukausierä. Lainasumma ja takaisinmaksuaika on hyvä valita siten, että lainan lyhentäminen ei tee arjesta liian tiukkaa.

Lainatarjous on aina yksilöllinen ja korkoon vaikuttaa moni tekijä. Mikäli hakijan taloudellinen tilanne on hyvä ja raha-asiat on aina hoidettu huolella, voi korko olla yllättävän edullinen. Oman korkoprosentin saa selville lähettämällä hakemuksen.