Kulutusluottojen kilpaluttaminen

Kulutusluottoja haetaan erityisesti silloin, kun tavoitteena on tehdä isompia hankintoja. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi auton osto, asunnon remontointi tai muu arjen isompi hankinta.

Ennen lainan hakemista kulutusluotot kannattaa aina kilpailuttaa. Vain kilpailuttamisen kautta on mahdollista löytää edullisin lainatarjous ja välttää maksamasta turhasta lainan takaisinmaksun aikana. Kilpailuttamisessa kannattaa hyödyntää Rahalaitos.fi -palvelua, joka auttaa vertailemaan lainatarjouksia ja löytämään niiden joukosta edullisimman.

Alla voi tutustua tarkemmin siihen, mitä lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa ja mitä hyötyjä sillä voi saavuttaa.

Kilpailuttamisen tavoitteena saada edullisempi hinta

Kun kilpailutetaan kulutusluottoja, on tavoitteena yleensä tietysti löytää mahdollisimman edullinen hinta. Kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että pyydetään lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, jotta niitä päästään vertailemaan keskenään. Näin on mahdollista löytää paras lainatarjous, joka on yleensä samalla myös edullisin.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa, koska eri lainantarjoajat hinnoittelevat omat palvelunsa itse. Siten lainantarjoajien lainatuotteet ovat hinnaltaan erilaisia, ja vain vertailemalla voi selvittää näistä edullisimman. Kilpailuttamisen tavoitteena on löytää laina, jossa on edullisempi korko ja pienemmät kulut. Näin lainan takaisinmaksun aikana joutuu maksamaan vähemmän kuluja ja säästää rahaa verrattuna hintavampaan lainaan.

Lainanvälittäjä auttaa vertailemaan

Lainoja voi tietysti vertailla itse, mutta tällöin siihen todennäköisesti joutuu käyttämään enemmän omaa aikaa. Laajan vertailun tekeminen edellyttää sitä, että täyttää useiden eri toimijoiden sivuilla lainahakemuksia ja odottaa sen jälkeen yksilöllisiä tarjouksia.

Helpommalla pääsee, kun hyödyntää kilpailuttamisessa lainanvälittäjän palveluita. Lainanvälittäjä auttaa vertailemaan eri lainatarjouksia ja löytämään parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Välittäjät toimivat yhteistyössä useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, minkä johdosta hakija tavoittaa ison määrän lainantarjoajia täyttämällä vain yhden hakemuksen.

Lainanvälittäjän palveluiden hyödyntäminen säästää ennen kaikkea omaa aikaa ja vaivaa. Riittää, että täyttää yhden hakemuksen, ja kaikki muu hoidetaan hakijan puolesta. Lainanvälittäjä toimittaa hakemuksen yhteistyökumppaneilleen, jotka tekevät halutessaan hakijalle tarjouksia. Tarjouksia saa nopeasti yhdelle sivustolle, mikä tekee niiden vertailusta helppoa.

Huomiota kannattaa kiinnittää todelliseen vuosikorkoon ja takaisinmaksuaikaan

Kun vertaillaan eri lainatarjouksia, on tärkeää kiinnittää huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon ja takaisinmaksuaikaan. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut, kuten korot ja muut maksut. Se antaa hakijalle kokonaiskuvan lainan kustannuksista.

Takaisinmaksuaika puolestaan vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainaa maksetaan takaisin kuukausittain ja kuinka pitkälle aikavälille lainan maksuohjelma jakautuu. Pidempi takaisinmaksuaika voi tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta samalla lainasta kertyy enemmän kuluja. Siksi on tärkeää punnita, kuinka pitkä takaisinmaksuaika sopii juuri itselle parhaiten.

Kulutusluottojen kilpailuttaminen on erityisen tärkeää nyt, kun korkomenot ovat kasvaneet. Kilpailuttamalla lainat voi löytää edullisemman koron ja siten säästää rahaa lainan takaisinmaksun aikana. Lainanvälittäjä auttaa vertailemaan eri lainatarjouksia ja löytämään niiden joukosta edullisimman vaihtoehdon, jolloin säästää omaa aikaa. Huomiota tulee kiinnittää erityisesti todelliseen vuosikorkoon ja takaisinmaksuaikaan, jotta voi tehdä harkitun päätöksen.